BUNG. LAS MARINAS 23
CALLE ESCORIAL NR 1
35100 PLAYA DEL INGLES
GRAN CANARIA - SPANJE
TEL:   0034928764365
MOB: 0034617019236
E-MAIL:
rene@reneferwerda.nl of
r_a_ferwerda@hotmail.com

NIEUWS EN BIJZONDERHEDEN 1

>>HOME
>>DE WONING
 >>DE KINDEREN
>>KLEINKINDEREN
>>FAMILIE
>>FOTOALBUM
>>LINKS
>>GASTENBOEK
>>HET WEER
>>NIEUWS

AANPASSEN ALS TOERIST?  JAZEKER..........

Moet men zich aanpassen als toerist, zo was de vraag op dinsdag 12 januari 2010 op het prikbord van de Wereldkrant van Radio Wereldomroep Nederland.
En het antwoord was unaniem: "Ja natuurlijk! Men is als toerist altijd te gast in een ander land en men dient zich dan ook als zodanig te gedragen!"
Zo schrijft Peter van Gurp uit Bangkok. "Als ik zie hoe de toeristen erbij lopen als ze een tempel bezoeken, schaam ik me wel eens dat ik een buitenlander ben."
Theo de Wijs zal het wel herkennen. Hij schrijft vanuit Thailand: "Ik erger me enorm, als er buitenlanders hier in de stad halfnaakt lopen. De meesten hebben tattoos en die moeten natuurlijk getoond worden. Ik denk dan altijd: In Amsterdam, Berlijn, Parijs, New York, enz. loop je toch ook niet zo over straat. In mijn ogen is een toerist die zich niet aanpast aan de plaatselijke gebruiken zeer respectloos!"
Ontbloot bovenlijf
Nog een tip tot slot. Een ontbloot bovenlijf, met een te strak broekje en witte sokken in sportslippers. Dat kan echt niet. Als je er zo bij wilt lopen, doe dat dan thuis!!!
Dit geldt voor alle zonbestemmingen, waaronder de Canarische Eilanden, waar het in de
toeristengebieden strijk en zet is, dat men dit soort "Neanderthalertoeristen" met ontbloot bovenlijf,
 bijvoorbeeld in een supermarkt, restaurant of postkantoor tegenkomt.

                                                                               
                 Uit welk land?                                                                    Neanderthalertoerist                                                                   Uit welk land?

TONGBREKERS IN HET SPAANS

In de Nederlandse taal kennen we een aantal bekende tongbrekers, zoals "Leentje leerde Lotje lopen, De kat krabt de krullen van de trap". Ook in de Spaanse taal kennen we een aantal leuke tongbrekers.

El vino vino, pero el vino no vino vino. El vino vino vinagre.
(De wijn kwam, maar de wijn kwam niet als wijn. De wijn kwam als azijn.)

¿Usted no nada nada. No, no traje traje.
(Je zwemt helemaal niet? Nee, ik heb mijn (zwem)pak niet meegenomen.)

¿Cuánta madera roeria un roedor si los roedores royeran madera?
(Hoeveel hout zou een knaagdier kauwen, als knaagdieren hout zouden kauwen?)

Mi mamá me mima mucho.
(Mijn moeder verwent me teveel.)

Pin pon pan para Papin.
(Pin serveert brood voor Papin.)

Door met de tongbrekers te oefenen verbeter je de uitspraakvaardigheden en je traint daarnaast ook nog eens je geheugen en concentratie. Succes!!!!


DECEMBER 2009

We hebben deze maand veel wateroverlast gehad. Het heeft 14 dagen lang goed geregend. Vooral de westzijde van het eiland heeft het zwaar te verduren gehad.
Een wolkbreuk van circa 10 minuten, met 150 liter water per vierkante meter, om 18.45 uur op maandag 21 december boven het hooggelegen gedeelte van La Aldea (zuidwest Gran Canaria), heeft diverse modder- en steenlawines veroorzaakt, waarbij de wijk Tasarte bedolven is geraakt onder tonnen modder en stenen.
De grond trilde en tientallen huizen zijn zwaar beschadigd en tenminste vier auto's zijn met de modderstroom mee de barranco ingesleurd.
In het fotoalbum van onze website zijn enkele foto's hiervan geplaatst.

WINTER IN EUROPA

Ontdek de warmte van Gran Canaria thuis vanuit uw luie stoel in de warme huiskamer met de webcams  van het Patronato: www.grancanaria.com.PAG.: 1- 2 - 3